DJEČJI ZBOR „ZAGREBAČKI ANĐELI”

DJEČJI ZBOR „ZAGREBAČKI ANĐELI” osnovan je 2015. godine, okuplja djecu od 3 i pol do 14 godina i broji 60-tak pjevača, a djeluje na području Trešnjevke. Uz zbor postoji i ritmika. Kroz pjesmu i ples potiče učenje, vježbanje i radne navike već od najranije dobi. Uključuje djecu u kulturne aktivnosti zajednice.

zgandeli

U svim prilikama u kojima je moguće, djeca pjevaju u živo, bez matrica, što ovaj zbor razlikuje od mnogih drugih zborova. Cilj je da djeca u dobi, u kojoj uče s lakoćom i zadovoljstvom, steknu temelje za eventualno dalje glazbeno usavršavanje, razviju svoj potencijal i talent te zavole glazbu i ples.

U svom radu, zbor surađuje s udrugama, institucijama, pijanistima i zborovima u zemlji i inozemstvu te glazbenim i plesnim pedagozima i umjetnicima.

Umjetnički voditelj zbora „Zagrebački anđeli“ je Vitomir Ivanjek – Vito, koji uz pijanizam i skladanje svira crkvene orgulje, i niz godina surađuje s raznim zborovima (dječjim, crkvenim, muškim, ženskim i mješovitim), te mnoge osniva i vodi. Vodio je i poznati dječji zbor „Zagrebački mališani“ (2013. – 2015.), crkveni zbor „Mirabilia Dei“, a također prati dječje zborove na natjecanjima. Od 2012. je umjetnički voditelj i dirigent gospel zbora „Sunce“.

Ritmičke grupe i koreografiju zbora vodi gđa Sanja Hrgetić, plesni pedagog s iskustvom u radu s djecom i mladima (5 godina u Zagrebačkim mališanima, niz godina kao samostalna umjetnica u Centru mladih Ribnjak i obrazovnom programu HRT-a).

Uz Vitomira i Sanju, „Zagrebačke anđele“  vode još i Ines Ivanjek (zbor) i Mia Crnčić (ritmika), koje također imaju velikog iskustva u radu s djecom, kao i zapažene rezultate na profesionalnom planu.