Raspored događanja

U periodu od 20. studenoga do 12. prosinca 2015. godine građani Zagreba imaju priliku nazočiti nizu glazbenih sadržaja objedinjenih pod naslovu Festival glazbe Zagreb 2015. Svaki je koncert svojevrstan festival, ali niz brojnih i raznovrsnih koncerata koncipiranih u širem vremenskom rasporedu i u pomno izabranim porstorima pojačavaju našu znatiželju, mame i očekuju našu posjetu, a s pravom se nadaju i jačem stručnom i društvenom odjeku.

mala-bisernica
Festival tamburaških orkestara Dr. Josip Andrić svojom koncepcijom i idejom želi promovirati koncertantni potencijal tamburaških orkestara u onom obliku kako ju je doživljavao dr. J. Andrić – orkestar velikog potencijala koji se u svojoj izražajnosti može mjerit s orkestrima s "klasičnim" instrumentarijem.
mali-pjevacki-zborovi
Najvažniji događaj godine za sve ljubitelje zborske glazbe te sve sadašnje, bivše i buduće članove vokalnih ansambala svakako je Festival pjevačkih zborova Zagreb 2015. Na ovogodišnjem Festivalu nastupiti će 12 zborovi iz Zagreba, a organiziran je i popratni program koji uključuje predavanja i radionice gostujućih umjetnika.
mali-klavir
Hrvatsko glazbeno društvo Čarobna frula, Centr za kulturu i informacije Maksimir, Centar za glazbu Zagreb i Udruga Dječji zbor Kikići organiziraju Međunarodni dječji festival Čarobna frula koji će se održati od 3. do 5. prosinca 2015. u Centru za kulturu i informacije Maksimir.
mali-skolski-zborovi
Susret školskih zborova osnovnih i srednjih škola manifestacija je organizirana u suradnji Gimnazije Sesvete, Centra za kulturu i informacije Maksimir i Centra za glazbu Zagreb u sklopu Festivala glazbe Zagreb 2015.