Mirna Mihalković

dirigentica - viroviticaRođena je u Čakovcu 1981. godine gdje završava osnovnu školu. Srednju glazbenu školu završava u Varaždinu kao glazbenik teoretskog smjera. Diplomirala je Glazbenu kulturu na Filozofskom fakultetu u Osijeku 2004. godine. Tijekom 2004. godine radi u Osnovnoj umjetničkoj školi u Čakovcu kao nastavnik glasovira, zatim kao profesor glazbene kulture u OŠ u Daruvaru i Pitomači, a od rujna 2005. godine kao nastavnik tambure i tamburaškog orkestra u OGŠ Jan Vlašimsky u Virovitici gdje radi i danas. Kao nastavnik pedagog osvojila je brojne nagrade na natjecanjima tambure u organizaciji HDGPP-a, na natjecanju „Mladi Padovec“ u Novom Marofu, a 2015., na natjecanju „Sonus“ u Križevcima i na Međunarodnom natjecanju tamburaša u Subotici. Tamburaški orkestar GŠ Jan Vlašimsky 2015. godine pod vodstvom Mirne Mihalković osvaja prvu nagradu na Regionalnom natjecanju i drugu nagradu na Državnom natjecanju u Primoštenu sa osvojenih 96,20 bodova.

Od veljače 2005. godine, dirigentica je i umjetnička voditeljica mješovitog pjevačkog zbora i tamburaškog orkestra HPD „Rodoljub“ iz Virovitice. Zbor HPD „Rodoljub“ pod vodstvom Mirne Mihalković dobitnik je niza nagrada i priznanja na državnim i međunarodnim smotrama, od čega su najistaknutije brončane plakete 2007. godine u Novigradu Istarskom, 2010. godine na natjecanju zborova u Zagrebu,srebrne plakete 2005. i 2013. godine na Međunarodnom Festivalu zborova dr. Antonina Tučepskog u češkom gradu Vyškovu, a 2008. godine u Novigradu zbor je proglašen jednim od tri najbolja zbora po kvaliteti izvedenih programa za predstavljanje izvrsnosti hrvatskog zboraštva na inozemnim natjecanjima i susretima.

Tamburaški orkestar HPD „Rodoljub“ pod vodstvom Mirne Mihalković osvojio je četiri Zlatnie plakete „Tambura Paje Kolarića“ na Međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku 2007., 2008., 2009. i 2010. godine.